OZONE HOME: озонатор и пречистувал

на воздух

производ на OZONE GOLD ™

Прочистете го воздухот во вашиот дом со моќта на Озонт.

Купете веднаш

Fresh air is as good for the mind as for the body. Nature always seems trying to talk to us as if she had some great secret to tell. And so she has.

Што добивате

Ozone Gold – Ozone Home ја донесува најновата технологија за прочистување на воздухот во вашиот дом. За разлика од други пречистувачи на воздухот, Ozone Home не го само филтрира воздухот.

 • Ги уништува загадувањата во воздухот, ѕидовите, подовите и мебелот.
 • Ги намалува и отстранува лошите миризби од цигари, влага, јадење исл.
 • Помага при дезинфекција на сите површини.
Купете веднаш

Како OZONE HOME Ви помага

Напреден електростатицки филтер е вклучен во Ozone Home за да го држи уредот чист и да помага при филтрација на честичките. За разлика од скапите HEPA филтри, електростатичкиот филтер може да се пере и да се користи постојано.

Ozone Home генерира континуиран тек на негативни јони кој циркулираат во вашиот дом. Овие јони ги електризираат честичките (како прашина, бактерии и други штетни честички) со што се привлекуваат едни со други и се групираат. Како што честичките се групираат така стануваат потешки и станува полесно да се вовлечат во HVAC филтерот или да паднат на подот за да бидат исчистени со правосмукалка подоцна.

Уредот лесно може да се адаптира на соодветно ниво на прочистување за вашиот дом. Во висок режим, плочата за прочистување генерира активен кислород да помогне во разградувањето на честички кој предизвикуваат лоши миризби. За брзо прочистување, уредот може да биде поставен во Away mode со што има тајмер за автоматско исклучување и се користи за максимално прочистување која просторијата е празна.

Напредната фотокаталитичка ламба (PCO) и растечкото прочистување ги уништуваат биолошките загадувачи, миризби, бактерии и вируси. Докажано е дека PCO уништува 99% опасните патогени за помалку од 24 часа преку процес наречен молекуларна дисоцијација кој ги разградува молекулите. Скалабилната оксигенација гарантира дека вашиот уред ќе работи со максимална ефикасност. Во висок режим, плочата за прочистување генерира активен кислород да помогне во разградувањето на честички кој предизвикуваат лоши миризби.

Ozone Home Ви овозможува чист воздух без премногу компликации. Со соодветно одржување, Ozone Home ќе ве служи со ист интензитет и квалитет многу години. Со натискање на едно копче уредот почнува да работи и да ги елиминира штетните биолошки загадувања и опасни патогени во вашиот дом или канцеларија. Подобрувањето на квалитетот на животот никогаш не е било полесно.

Купете веднаш

Карактеристики 

Димензии

 • Висина: 30,5cm
 • Ширина: 23cm
 • Должина: 27.5cm

Тежина: 4,6Kg

Напојување:

100 – 240V 50/60Hz 2.5A

Покриеност

од 23m2 до 279m2
* Зависи од степенот на загаденоста, провевот, влажноста и температурата на воздухот.

PCO ќелија

Нормален режим: < 0,02 ppm озон (ambient room concentration)

Плоча за прочистување

Висок режим: 25 – 360 mg озон на час

Доколку имате уште прашања за OZONE HOME контактирајте не!

  OZONE HOME

  Е-пошта: [email protected]

  Телефон: +389 70 213 806